2017

Na het verkrijgen van de onvoorwaardelijke goedkeuring van het Amerikaanse Ministerie van Justitie heeft Ritchie Bros. de acquisitie van IronPlanet afgerond op 31 mei. Het was de grootste acquisitie in de geschiedenis van het bedrijf en het begin van een nieuw tijdperk van ongekende keuze voor onze klanten. Op 20 juni mocht het bestuur de ceremoniële bel laten klinken bij de opening van de New York Stock Exchange om deze historische acquisitie te vieren.

2016

In 2016 waren er enkele belangrijke bedrijfsontwikkelingen voor Ritchie Bros. Zo was er de aankondiging van de aanstaande acquisitie van IronPlanet, een toonaangevende online marktplaats voor gebruikt zwaar materieel. Daarnaast was er de overname van Mascus, een van 's werelds grootste online marktplaatsen voor materieel, en van het overgebleven minderheidsbelang in Ritchie Bros. Financial Services, waardoor het bedrijf nu 100% eigenaar is. Ook heeft Ritchie Bros. Petrowsky Auctioneers en Kramer Auctions overgenomen om de aanwezigheid in de regio New England in de Verenigde Staten en op de Canadese landbouwmarkt te versterken.

2015

In 2015 organiseerde Ritchie Bros. 345 veilingen, waaronder de grootste ooit met één verkoper in Casper, Wyoming, op 25 maart. Op deze ene dag werd US$ 54 miljoen aan kranen, trucks en trailers verkocht

2014

Eerste jaar met US$ 4 miljard omzet

In 2014 introduceert Ritchie Bros. een nieuwe online marktplaats op EquipmentOne.com en verkoopt voor het eerst US $4 miljard aan materieel in één jaar.

2013

Eerste veilingen in China

In 2013 organiseert Ritchie Bros. zijn eerste veiling in China, in Beijing.

2011

US$1 miljard aan materieel verkocht online

Ritchie Bros. verkoopt voor het einde van het jaar US$1 miljard aan materieel aan online bieders.

2010

Website in 21 talen geïntroduceerd

Ritchie Bros. introduceert een nieuwe website op rbauction.com, met een zoekfunctie in 21 talen, online bieden in 7 talen, nieuwe functies voor het opslaan van zoekopdrachten en een watchlist.

2008

Eerste kwartaal met US$ 1 miljard omzet

In 2005 verkoopt Ritchie Bros. voor het eerst US$ 1 miljard aan materieel in één kwartaal.

2004

Genoteerd op de TSX

Ritchie Bros. is genoteerd op de Toronto Stock Exchange.

2003

Eerste veiling in Afrika

Ritchie Bros. houdt voor het eerst een veiling in Afrika in 2003, in Durban, Zuid-Afrika.

2002

Introductie van online biedservice

In 2002 introduceert Ritchie Bros. zijn real-time online biedservice, waardoor het voor kopers makkelijker wordt om deel te nemen aan veilingen over de hele wereld - op locatie of online.

1998

Beursnotering op NYSE en eerste jaaromzet van US$ 1 miljard

In 1998 krijgt Ritchie Bros. een notering op de New York Stock Exchange en wordt voor het eerst voor US$ 1 miljard aan materieel verkocht.

1997

Eerste veiling in het Midden-Oosten

Ritchie Bros. organiseert zijn eerste veiling in het Midden-Oosten in 1997, in de vrijhandelszone van Jebel Ali, Dubai.

1994

Eerste veiling in Azië

In 1994 organiseert Ritchie Bros. zijn eerste Aziatische veiling, in Subic Bay, Filippijnen.

1990

Eerste veiling in Australië

Ritchie Bros. gaat Down Under en houdt zijn eerste Australische veiling in Perth, Western Australia in 1990.

1987

Eerste veilingen in Europa

In 1987 organiseert Ritchie Bros. zijn eerste veilingen in Europa, in Liverpool, Verenigd Koninkrijk en in Moerdijk.

1976

Eerste permanente veilingterrein

Nu de veilingen zonder limieten goed worden ontvangen in Canada opent Ritchie Bros. zijn eerste permanente veilingterrein in Edmonton, Alberta.

1970

Uitbreiding naar de Verenigde Staten

Naarmate de vraag naar veilingen zonder limieten toeneemt, breidt Ritchie Brothers uit door heel Canada en naar de Verenigde Staten. Ze organiseren hun eerste Amerikaanse veiling in Beaverton, Oregon in 1970. 

1963

Eerste grote materieelveiling

De broers laten de meubels al snel achter zich en beginnen meer veilingen op te zetten. In 1963 organiseren ze hun eerste grote industriële veiling zonder limieten in British Columbia en verkopen voor US$ 600.000 aan materieel.

1958

Eerste veiling zonder limieten

Ritchie Bros. begint als een klein familiebedrijf in Kelowna, British Columbia, Canada. De drie Ritchie-broers— Ken, Dave en John — organiseren hun eerste veiling zonder limieten.