Executives en directeuren

Bekijk hieronder de profielen van het Executive Team of meer informatie over onze corporate governance, waaronder onze raad van bestuur.

Ravi Saligram

Ravi Saligram - Chief Executive Officer (CEO) en voorzitter van de raad van bestuur

Ravi Saligram is in juli 2014 benoemd tot Chief Executive Officer (CEO), en is een directeur van Ritchie Bros. Voordat hij in dienst trad bij Ritchie Bros., was Saligram CEO, President en lid van de raad van bestuur van OfficeMax Incorporated (2010 - 2013), leverancier van kantoorproducten, -services en -oplossingen. Van 2003 tot en met november 2010 vervulde Saligram bestuursfuncties bij ARAMARK Corporation, een wereldwijd foodservicesbedrijf, waaronder President van ARAMARK International en Chief Globalization Officer en Executive Vice President van ARAMARK Corporation. Van 1994 tot en met 2002 vervulde Saligram verscheidene functies voor de InterContinental Hotels Group, een wereldwijde horecaonderneming, waaronder: President of Brands and Franchise voor Noord-Amerika, Chief Marketing Officer en Managing Director, Global Strategy, President, internationaal, en President, Azië-Pacific. Eerder in zijn carrière vervulde Saligram verschillende algemene en brandmanagementfuncties bij S.C. Johnson & Son, Inc. in de Verenigde Staten en daarbuiten. Saligram heeft een MBA van de University of Michigan, Ann Arbor, en een graad in elektrotechniek van de universiteit van Bangalore, India. Saligram is lid van de raad van bestuur van Church & Dwight Co., Inc., en is lid van het Governance Committee.

Jim Barr

Jim Barr – Group President, Emerging Businesses, Brand Innovation and Technology Services

Jim Barr was voor zijn huidige functie Executive Vice President en Chief Digital Officer bij OfficeMax, waar hij verantwoordelijk was voor alle aspecten van de e-commerceactiviteiten en de digitale multi-channelstrategie van het bedrijf. In verscheidene senior e-commercefuncties heeft Barr succesvolle strategieën ontwikkeld en uitgevoerd om winstgevende groei te realiseren. Hij was president van de online divisie van Sears Holdings Corporation, waar hij eindverantwoordelijke was voor winst & verlies van de multi-channelstrategie en online sites, zoals sears.com en kmart.com, waar hij significante groei wist te realiseren. Voordat Barr in dienst trad bij Sears, vervulde hij 12 jaar lang functies met toenemende verantwoordelijkheid bij Microsoft, meest recentelijk als General Manager, Commerce & Marketplaces, waar hij verscheidene marktplaatsbedrijven startte en leidde, waaronder prijsvergelijkers, veilingen, online advertentiesites en de Windows Marketplace, en General Manager, Business Development, MSN.

Barr studeerde aan de Miami University en heeft een Master of Business Administration van The University of Chicago Booth School of Business.

Sharon Driscoll

Sharon Driscoll – Chief Financial Officer

Sharon Driscoll trad in juli 2015 in dienst bij Ritchie Bros. als Chief Financial Officer, na 17 jaar senior executive-ervaring bij bedrijven zoals Rexall Pharmacies Canada (Katz Group Canada), Sears Canada Inc. en Loblaw Companies Limited. Meest recentelijk was Sharon Executive Vice President en CFO bij Katz Group Canada Ltd., waar ze verantwoordelijk was voor alle financiële activiteiten, waaronder kapitaaltoewijzing, financieringsstrategieën, kasmiddelen, juridische compliance, risicomanagement en de ontwikkeling van financieel talent. Voordat ze bij Katz Group werkte, was Driscoll Senior Vice President en CFO bij Sears Canada Inc., een van de grootste retailers van Canada.

Driscoll is een Chartered Professional Accountant en heeft een Bachelor of Commerce (cum laude) van Queen's University.

Karl Werner

Karl Werner – Chief Operational Support & Development Officer, Interim Managing Director, Midden-Oosten

Karl Werner trad in 1996 in dienst bij Ritchie Bros. als Territory Manager voor het schiereiland van Olympic en Alaska. In 1999 is hij aangesteld als Regional Manager voor het noordwesten van de VS, en in 2004 verhuisde hij naar het hoofdkantoor van het bedrijf als Senior Manager, Strategic Projects. In 2005 werd hij benoemd tot Divisional Manager, Auction Operations. In 2008 werd hij benoemd tot VP Auctions Operations, en meest recentelijk vervulde hij de functie van Chief Auction Operations Officer.

Werner voegde zich bij Ritchie Bros. na 10 jaar leiding te hebben gegeven aan een transportbedrijf. Hij heeft een achtergrond in vastgoedontwikkeling en operations management. Karl is lid van adviesraden voor verscheidene strategische partners.

Todd Wohler

Todd Wohler - Chief Human Resources Officer

Wohler trad in dienst bij Ritchie Bros. in januari 2015, en bracht 20 jaar ervaring met zich mee in meerdere regio's en sectoren. Nadat hij een diploma behaalde in werktuigbouwkunde op Virginia Tech, begon Todd zijn carrière bij Schlumberger, een wereldwijd olie- en gastechnologiebedrijf, waar hij gedurende 20 jaar werkzaam was in meerdere vestigingen van het bedrijf in de VS, Parijs en Londen. Todd is ook werkzaam geweest als Chief Human Resources Officer bij Quintiles Transnational, als Senior Vice President of Human Resources bij ARAMARK voor de internationale activiteiten van ARAMARK en als Senior Vice President of Human Resources bij United Water. Gedurende zijn carrière heeft Todd een grote rol gespeeld bij het bouwen van wereldwijde teams en organisaties met uitstekende track records. Hij heeft transformationele HR-strategieën ontwikkeld en geïmplementeerd en honderden executives en leiders gerecruit voor organisaties in meerdere sectoren over de hele wereld.

Randy Wall

Randy Wall – President, Canada

Randy Wall is sinds 1988 werkzaam bij Ritchie Bros. en heeft verscheidene managementfuncties op het hoofdkantoor en elders in het bedrijf vervuld, waaronder Manager of Auction Site Development, Manager of Training, Territory Manager, Managing Director of European and Middle Eastern Operations en Senior Vice President verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, en de oostelijke helft van Noord-Amerika. In 2002 werd Wall aangesteld als President en Chief Operating Officer van het bedrijf. Van 2005 tot 2008 was Randy President van Ritchie Bros. Auctioneers, waarna hij kort met pensioen ging (al bleef hij wel betrokken bij het bedrijf bij salestraining en in de adviesraad), tot hij in 2013 weer fulltime aan het werk ging bij het bedrijf als Chief Productivity Officer.

Wall is een Chartered Accountant met een Bachelor of Commerce van de University of British Columbia. Voordat hij in dienst trad bij Ritchie Bros., was hij enkele jaren werkzaam als Senior Tax Manager bij voorlopers van KPMG.

Jeroen Rijk

Jeroen Rijk – SVP, Managing Director, Europa

Jeroen Rijk heeft sinds hij in dienst trad bij het bedrijf in 1995 meerdere management functies vervuld bij Ritchie Bros. Meest recentelijk was Rijk Group Senior Vice President, Sales – Europa, en overzag hij alle sales- en operationele activiteiten voor Ritchie Bros. in 15 landen door heel Europa. Hij speelde een cruciale rol in het opbouwen van de activiteiten van Ritchie Bros. in Zuid-Europa en de ontwikkeling van sterke salesmanagers in de regio. Zijn vorige functies in het bedrijf lopen uiteen, zoals sales management, sales, yard operations en accounting.

Rijk heeft een Master of Science in International Transport van de Universiteit van Wales, College of Cardiff, en een Bachelor gespecialiseerd in management. Hij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Spaans, en verstaat Duits.

Kieran Holm

Kieran Holm – VP, Managing Director, Azië-Pacific

Kieran Holm beschikt over meer dan tien jaar ervaring bij Ritchie Bros. Hij begon zijn carrière op de marketingafdeling van het bedrijf in 2004. Holm heeft enkele senior functies vervuld, waaronder Area Manager in Texas, Regional Manager in Chicago, en meest recentelijk, Vice President of Sales, North Central U.S. Kieran heeft strategieën voor krachtige salesgroei ontwikkeld en uitgevoerd, zeer goed presterende salesteams geleid en de uitbreiding van Ritchie Bros. in vastgoed gerealiseerd.

Holm heeft een MBA gespecialiseerd in financiën van McGill University, behaald op de campus van de universiteit in Tokio, Japan, en een Bachelor of Arts van de University of Victoria (Canada). Hij spreekt Engels, Japans en Frans.

Frank Roth

Frank Roth - SVP, Strategic Growth Initiatives

Frank Roth trad op 3 maart 2016 in dienst bij Ritchie Bros. als SVP Strategic Growth. Roth realiseert al 30 jaar lang winstgevende groei door gebruik te maken van zijn ervaring op het gebied van sales en marketing. Voordat hij bij Ritchie Bros. ging werken, was hij VP Sales & Marketing bij BlueLine Rental en vervulde hij verscheidene functies bij GE, Honeywell, PepsiCo en United Rentals.

Opleiding/certificering: BS Marketing, Texas Christian University.

Becky Alseth

Becky Alseth - Chief Marketing Officer

Becky Alseth trad in januari 2016 in dienst bij Ritchie Bros. als Chief Marketing Officer. Voordat ze bij Ritchie Bros. ging werken, gaf Alseth leiding aan het Amerikaanse marketingteam van Avis Budget Group. In die functie was ze verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten, waaronder merkstrategie en -inzichten, advertenties en media, samenwerkingen, CRM en e-commerce. Alseth begon haar carrière in vooruitstrevende brandmanagementfuncties bij Fortune 500-bedrijven zoals The Clorox Company, Nestle en Diageo. Alseth heeft ook bij startups gewerkt, zoals move.com, Therasense en HZO, en heeft leiding gegeven aan de marketing- en ontwikkelingsactiviteiten van de non-profitorganisatie FIRST, die kinderen enthousiast wil maken voor carrières in wiskunde en wetenschap. Alseth komt uit Montana, en heeft een Bachelor of Science in Science & Technology van Montana Tech en een MBA van de University of Washington Foster School of Business in Seattle.

Marianne Marck

Marianne Marck – Chief Information Officer

Marianne Marck trad in april 2016 in dienst bij Ritchie Bros. als Chief Information Officer. Voordat ze bij Ritchie Bros. ging werken, was Marck Senior Vice President, Retail and Digital Technology, bij Starbucks Coffee Company. Marck beschikt over 15 jaar managementervaring op het gebied van technologie en digitale platforms, opgedaan bij bedrijven zoals Blue Nile Inc., de Walt Disney Internet Group en CNET Networks.

Opleiding/certificering: BA, Wiskunde, van Mills College in Oakland, Californië.

Darren Watt

Darren Watt - Senior Vice President en General Counsel

Darren Watt trad in 2004 in dienst bij het bedrijf als interne advocaat. In 2012 werd Watt gepromoveerd tot Vice President Legal Affairs, en in 2013 werd hij benoemd tot General Counsel en Corporate Secretary. Op 29 augustus 2016 werd Watt gepromoveerd tot Senior Vice President en General Counsel. Voordat Watt bij Ritchie Bros. ging werken, was hij Associate Lawyer bij McCarthy Tétrault LLP (1998 − 2004) gespecialiseerd in bedrijfsfinanciën en effecten. Watt is lid van de Law Society of British Columbia en heeft een graad in de rechten van de University of British Columbia, en een Honours Bachelor of Arts (International Relations) van de University of Toronto.