Proxybiedingen zijn een goed alternatief wanneer u wilt bieden op 2 items die rond dezelfde tijd verkocht worden, of wanneer u wilt meebieden op afstand en geen stabiele internetverbing heeft.

 1. Registreren op de veilinglocatie

  Registreren voor de veiling is mogelijk in de dagen voorafgaand aan de veiling of op de veilingdag zelf. U dient een geldig legitimatiebewijs te kunnen tonen (ID-Kaart, paspoort of rijbewijs). In sommige gevallen kunnen wij u vragen om een borgstelling, gelijk aan 25% van uw gewenste biedlimiet.

 2. Plaats proxybod op locatie of telefonisch

  U kunt uw proxybod (of afwezigheidsbod) plaatsen per telefoon of op locatie zodra de catalogus beschikbaar is. Dit is doorgaans zo'n 2 tot 5 dagen voor de veiling, of op de veilingdag zelf. Vul het proxy formulier in en overhandig dit op de veilinglocatie of stuur dit door per mail.

  Houd er rekening mee dat het minimale proxybod dat wij telefonisch accepteren 10,000 is (in valuta van de betreffende veilingen) of 1,000,000 Yen in Japan. 

 3. Wij bieden namens u

  Wij bieden namens u, tot de hoogte van uw maximale proxybod bereikt is. Uw aankoop wordt gedaan tegen het laagst mogelijke bod. Het hoogst benodigde bod kan dus lager uitvallen dan uw maximale proxybod. U betaald in dat geval niet meer dan het hoogst benodigde bod.

 4. Controleer of u de hoogste bieder bent

  Als uw bod het hoogste bod is wanneer de veilingmeester "verkocht!" roept, zal het item aan u verkocht worden. Wanneer u een proxybod heeft geplaatst per telefoon, zullen wij telefonisch contact met u opnemen om de aankoop prijs door te geven. Wanneer u aanwezig bent op de veilinglocatie kunt u bij de registratiebalie informeren of u de hoogste bieder was.

 5. Betaling en ophalen van uw aankopen

  Keer terug naar de registratiebalie en vraag om uw (pro-forma) factuur. Wanneer de factuur is voldaan kunt u uw aankopen ophalen en ermee aan de slag gaan!

Vragen? Neemt contact op met de klantenservice

VS en Canada 1.800.211.3983

Europa +31.765.242.600

Midden-Oosten +971.4.812.0600

Internationaal +1.778.331.5939