Timed Auction Lots Timed Auction Lots Timed Auction Lots

Op sommige veilingen verkopen we materieeltoebehoren, consumentengoederen en andere kleine items tijdens een online Termijnveiling, zonder veilingmeester. Het bieden wordt een paar dagen voor de live veiling geopend en sluit op verschillende tijden tijdens de veilingdag. Ieder item wordt bij het sluiten van het bieden aan de hoogste bieder verkocht.

Kijk op onze website, in de veilingbrochure of in uw veilingcatalogus voor items die per Termijnveiling verkocht worden. Bieden op een Termijnveiling is eenvoudig.

Hoe bied ik op online termijnveilingen?

Registreer om te bieden op locatie of online

Registreer om te bieden op locatie of online

Registreer om te bieden op de veilinglocatie of online. Als u registreert op de veilinglocatie ontvangt u bij uw veilingcatalogus een pinkaart voor de Termijnveiling; gebruik deze pinkaart om toegang te krijgen tot de online Termijnveiling.

Als het bieden geopend wordt, logt u in op het Termijnveilingsysteem en plaatst u uw biedingen met de zelfbedieningskiosks op de veilinglocatie of op rbauction.com (met uw computer, tablet of mobiele apparaat).

Het Termijnveilingsysteem

Het Termijnveilingsysteem

Ons Termijnveilingsysteem is onderverdeeld in drie gebieden. Volg het bieden en plaats biedingen onder Compleet overzicht Bekijk items waarop u geboden heeft onder Mijn selectie. Creëer en bied op keuzegroepen onder Geavanceerd bieden.

  • Ten eerste kun je filteren op de verkoopstatus van de kavels, vervolgens kun je filteren op kavels binnen de gegeven verkoop die zijn toegevoegd aan je volglijst, of kavels binnen de gegeven verkoop waarop je eerder een bod hebt uitgebracht.
  • Je kunt ook filteren op de categorie activa waarnaar je zoekt (bijv. hogedrukreinigers).
  • Je kunt ook een specifiek trefwoord of kavelnummer invoeren waarop je wilt filteren.
  • Rechtsboven kun je je resultaten ook sorteren.

Itemoverzicht

U ziet een overzicht van het bieden op elk item onder Compleet overzicht, waaronder wanneer het bieden gesloten wordt en hoeveel tijd er nog over is, het huidige hoogste bod en het biedernummer van de hoogste bieder. U kunt uw biedingen plaatsen met de knoppen Snel bod en Maximumbod, het item toevoegen aan Mijn selectie, meer foto's bekijken of op de itembeschrijving klikken om de biedingsgeschiedenis te bekijken.

Maximumbod

Om een Maximumbod te plaatsen, voert u het bedrag in dat u maximaal wilt bieden in het lege veld en vervolgens klikt u op Maximumbod. Het systeem zal het laagst mogelijke bod voor u plaatsen en vervolgens voor u blijven bieden, tot en met de hoogte van het door u vastgelegde maximale bedrag. Uw Maximumbod blijft geheim en het systeem zal uw bod alleen verhogen als u door iemand anders wordt overboden.

Snel Bod

Klik op Snel bod om een bod te plaatsen met de eerstvolgende bodverhoging. Opmerking: u kunt meteen overboden worden, vooral als iemand anders een hoger Maximumbod heeft geplaatst. Tip: bespaar tijd door een Maximumbod te plaatsen. Het systeem biedt voor u, zodat u niet online hoeft te blijven.

Verlengde termijnen bieden meer tijd om te bieden

Wanneer de veilingtermijn van een item bijna afloopt, zal na ieder nieuw bod de veilingtermijn verlengd worden. Dit geeft u de tijd om te reageren en eventueel een nieuw bod te doen voordat de tijd afloopt.

Mijn selectie

Als u een bod plaatst op een item of op Toevoegen aan Mijn selectie klikt, wordt het in deze sectie vermeld. Zo kunt u eenvoudig zien of u nog steeds de hoogste bieder bent op een item of of iets aan u verkocht is. Opmerking: zet het filter op Alle items of Verkochte items indien u op zoek bent naar een item dat verkocht is.

Bieding notificaties

Meld u aan voor notificaties in het Termijnveilingsysteem. We laten u per sms of e-mail weten of u overboden bent of dat er een item aan u verkocht is. U ontvangt geen notificaties gedurende de laatste vijf minuten voordat het bieden op een item gesloten wordt.

Bodverhogingen

Huidig biedingsbereik* Bodverhoging*
0 - 99 5
100 - 249 10
250 - 499 25
500 - 999 50
1.000 - 2.499 100
2.500 - 9.999 250
10.000 - 24.999 500
25.000 - 149.999 1.000
150.000 - 299.999 2.500
300.000 - 999.999 5.000
1.000.000 en meer 10.000

*In de valuta van de betreffende veiling