Iedereen kan zich registreren en bieden op onze liveveilingen. Registreren kan voorafgaand aan de veiling of op de veilingdag zelf. Indien u online wilt bieden, dient u zich te registreren via onze website. Wanneer u vragen heeft en aanwezig bent op de veilinglocatie, kunt u een van onze medewerkers aanspreken. Zij zijn hier om u te helpen!

 1. Registreren op locatie

  Wanneer u zich wilt registreren op de veilinglocatie dient u een geldig identiteitsbewijs te kunnen tonen (ID-Kaart, paspoort of rijbewijs). In sommige gevallen kunnen wij u vragen om een borgstelling, gelijk aan 25% van uw gewenste biedlimiet.

  Wanneer de registratie is voltooid ontvangt u de catalogus met uw unieke biedernummer op de voorkant en achterkant. Indien de veiling ook een termijnveiling bevat, ontvangt u ook een PIN code die u toegang geeft tot deze termijnveiling. Bekijk het veilingprogramma in de catalogus om te zien waar en wanneer ieder item verkocht zal worden.

 2. Inspecteer de items

  Voordat u gaat bieden, kunt u vragen om de items waarin u geinteresseerd bent te inspecteren. Dit kan in de dagen voorafgaand aan de veiling.

 3. Zoek een plaats in het theater

  De items worden op verschillende plaatsen verkocht. De meeste mobiele items, behalve de graafmachines, gaan stuk over stuk over de ramp voor het theater. Wanneer u in het theater plaatsneemt kunt u vanuit hier bieden. De bidcatchers zullen de biedingen goed in de gaten houden. 

  Niet-mobiele items worden verkocht via theaterschermen op de virtual ramp of, in sommige gevallen, buiten in de yard.

  Grotere veilingen worden vaak opgedeeld in meerdere "rings". Deze kunnen achter elkaar plaats vinden (e.g. ring 1 in de ochtend en ring 2 in de middag) maar soms ook tegelijkertijd (e.g. ring 1 in het theater en ring 2 bij de virtual ramp). Deze planning vindt u in de catalogus, maar u kunt natuurlijk ook het aanwezige personeel vragen.

 4. Luister naar de veilingmeester

  Observeer de veiling eerst even om een indruk te krijgen van hoe het werkt en op welke snelheid het gaat. De veilingmeester kondigt eerst het item aan en zal daarna vragen om biedingen. Wanneer niemand bied, verlaagt de veilingmeester de vraagprijs. Wanneer een bod gedaan wordt verhoogd de veilingmeester de vraagprijs. Dit gaat zo door tot er niet meer geboden wordt, dan is het item verkocht aan de hoogste bieder.

 5. Bekijk de elektronische schermen

  Elektronische schermen worden gebruikt om het lotnummer en de vraagprijs aan te geven van het item dat op dat moment verkocht wordt. Wanneer u een bod doet, bied u het bedrag dat op dat moment de vraagprijs is.

 6. Lotnummers en groepen items

  Alle items worden verkocht op volgorde van het lotnummer. Gelijkwaardige items worden soms verkocht als groep. De hoogste bieder kiest vervolgens een of meerdere items binnen deze groep. De overige items binnen deze groep worden aangeboden aan de runner-up bieder tegen dezelfde prijs, en daarna aan de andere bieders. Indien er dan nog items overblijven, worden deze opnieuw verkocht door de veilingmeester.

 7. Maak oogcontact met de bid catcher

  Maak oogcontact met de bid catcher indien u wilt bieden. De bid catcher geeft het bod door aan de veilingmeester.

 8. Gebruik uw catalogus om te bieden

  Steek uw catalogus met uw biedernummer omhoog om een bod te plaatsen. Let goed op en wacht niet te lang. Een ander is u anders wellicht voor.

 9. Verkocht! Toon uw biedernummer

  Het bieden gaat door tot er geen biedingen meer gedaan worden. Wanneer u de hoogste bieder bent en de veilingmeester roept "Verkocht!", laat u uw biedernummer zien aan de bid catcher.

 10. Betalen en ophalen van uw aankopen

  Keer terug naar de registratiebalie en vraag om uw (pro-forma) factuur. Wanneer de factuur is voldaan kunt u uw aankopen ophalen en ermee aan de slag gaan!

Meer manieren om te bieden

Live online meebieden

Bied online op alle Ritchie Bros. veilingen wereldwijd.

Per proxy bod

Doe een proxy (ofwel afwezigheidsbod) wanneer u wilt bieden om 2 items die rond dezelfde tijd verkocht worden.

In de termijnveiling

Bekijk onze website, de veilingbrochure of de veilingcatalogus op veilingdag om te zien welke items verkocht worden in de termijnveiling.

Met onze mobiele app

Bied overal en bij elke live veiling rechtstreeks met uw mobiele apparaat. Onze app ondersteunt 5 talen - Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.