Wij doen er alles aan om onze veilingen eerlijk en transparant te laten verlopen. Lees aub de volgende informatie voordat u biedt en koopt.

Registratie en waarborgsommen

Het registeren voor het bieden is gratis U dient mogelijk een waarborgsom te betalen. Opmerking: u dient een identiteitsbewijs met foto te tonen als u registreert op de veilinglocatie (bijv. rijbewijs of paspoort).

Elke veiling is zonder limieten

Elk item wordt verkocht aan de hoogste bieder op de veilingdag, zonder minimumbiedingen of vastgestelde prijzen. Eigenaren mogen niet bieden op de items die ze verkopen. Biedingen zijn onherroepelijk, en alle verkopen zijn definitief. Indien u de hoogste bieder bent wanneer de veilingmeester aankondigt dat een item is verkocht, dan bent u de nieuwe eigenaar van dat item.

Alles wordt verkocht "zoals het is, zonder garanties".

Wij raden u aan de veilinglocatie te bezoeken om de items die u wilt kopen te inspecteren voordat u mee gaat bieden op de veilingdag. U kunt ook iemand naar de locatie sturen die de inspectie namens u uitvoert.

Transactiekosten voor kopers

Succesvolle bieders zijn verplicht transactiekosten te betalen:

  • Elk gekocht item is onderhevig aan een transactietarief van (a) 10% voor alle items die worden verkocht voor 5.000 of minder, of (b) 3,85% voor alle items die worden verkocht voor minimaal 5001 en maximaal 33.500, met een minimale toeslag van 500 per item of (c) 1.290 voor alle items die worden verkocht voor meer dan 33.500 (in de valuta van de veiling). Deze transactiekosten worden in rekening gebracht voor aankopen op locatie, online aankopen en aankopen door een gemachtigde (proxy-bieding). Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor aankopen op locatie bij veilingen op boerderijen.
  • De volgende uitzonderingen zijn van toepassing op het bovenstaande. Elk gekocht item is onderhevig aan een transactietarief van:
    • Japan – (a) een transactietarief van 10% voor alle items die worden verkocht voor 500.000 yen of minder, of (b) 3,85% voor alle items die worden verkocht voor minimaal 500.000 yen en maximaal 3.400.000 yen, met een minimale bijdrage van 50.000 yen per item of (c) 130.000 yen voor alle items die worden verkocht voor meer dan 3.400.000 yen;
    • China – (a) een transactietarief van 10% voor alle items die worden verkocht voor 30.000 RMB of minder, of (b) 3,85% voor alle items die worden verkocht voor minimaal 30.000 RMB en maximaal 200.000 RMB, met een minimale bijdrage van 3000 RMB per item of (c) 7700 RMB voor alle items die worden verkocht voor meer dan 200.000 RMB; en
    • Verenigd Koninkrijk - (a) 10% voor alle items die worden verkocht voor £ 5.000 of minder, of (b) 3,85% voor alle items die worden verkocht voor meer dan £ 5.000, met een minimale toeslag van £ 500 per item.

Betaling en verwijdering

Items dienen volledig betaald te worden binnen zeven (7) dagen na afloop van de veiling.

Kopers kunnen hun aankopen niet van het veilingterrein verwijderen voordat hun factuur volledig betaald is.

Indien Ritchie Bros. geen duidelijk eigendomsrecht kan leveren, krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug.

Lees de algemene voorwaarden voor bieden

Deze informatie is slechts een samenvatting. Als u deelneemt aan een veiling, dient u de volledige algemene voorwaarden te lezen en ermee akkoord te gaan voordat u biedt (te vinden in uw veilingcatalogus en wanneer u online deelneemt aan de veiling). Lees de volledige algemene voorwaarden aandachtig door.

Gemakkelijk meebieden

Ter plaatse op de veilinglocatie

Iedereen kan ter plaatse registreren en meebieden op onze live veilingen.

Live online meebieden

Bied online op alle Ritchie Bros. veilingen wereldwijd.

Per proxy bod

Doe een proxy (ofwel afwezigheidsbod) wanneer u wilt bieden om 2 items die rond dezelfde tijd verkocht worden.

In de termijnveiling

Bekijk onze website, de veilingbrochure of de veilingcatalogus op veilingdag om te zien welke items verkocht worden in de termijnveiling.

Met onze mobiele app

Bied overal en bij elke live veiling rechtstreeks met uw mobiele apparaat. Onze app ondersteunt 5 talen - Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.