Wij doen er alles aan om onze veilingen eerlijk en transparant te laten verlopen. Lees aub de volgende informatie voordat u biedt en koopt.

Registratie en waarborgsommen

Het registeren voor het bieden is gratis U dient mogelijk een waarborgsom te betalen. Opmerking: u dient een identiteitsbewijs met foto te tonen als u registreert op de veilinglocatie (bijv. rijbewijs of paspoort).

Elke veiling is zonder limieten

Elk item wordt verkocht aan de hoogste bieder op de veilingdag, zonder minimumbiedingen of vastgestelde prijzen. Eigenaren mogen niet bieden op de items die ze verkopen. Biedingen zijn onherroepelijk, en alle verkopen zijn definitief. Indien u de hoogste bieder bent wanneer de veilingmeester aankondigt dat een item is verkocht, dan bent u de nieuwe eigenaar van dat item.

Alles wordt verkocht "zoals het is, zonder garanties".

Wij raden u aan de veilinglocatie te bezoeken om de items die u wilt kopen te inspecteren voordat u mee gaat bieden op de veilingdag. U kunt ook iemand naar de locatie sturen die de inspectie namens u uitvoert.

Administratiekosten voor kopers

Succesvolle bieders zijn verplicht administratiekosten te betalen voor elk gekocht item (eenmalige kosten per item):

  • 2,5% administratiekosten voor items die voor meer dan 2.500 verkocht worden, tot een maximum van 950 per item (in de valuta van de veiling, of in het geval van Japan, tot een maximum van 95.000 Yen voor items die voor meer dan 250.000 Yen verkocht zijn).
  • 10% administratiekosten voor items die voor 2.500 of minder verkocht worden (in de valuta van de veiling, of 250.000 Yen in Japan).
  • Deze administratiekosten worden in rekening gebracht bij aankopen op locatie, online aankopen en aankopen door een gemachtigde (proxy-bieding). Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor online aankopen en aankopen door een gemachtigde (proxy-bieding).
  • Deze administratiekosten worden niet in rekening gebracht voor aankopen op locatie bij veilingen op boerderijen.
  • Let op: Per 10 mei 2016 wijzigen de administratiekosten voor kopers die aankopen doen bij onze veilingen in Engeland. De toeslaglimiet van 950 GBP verdwijnt voor items die voor meer dan 2,500 GBP verkocht worden.

Betaling en verwijdering

Items dienen volledig betaald te worden binnen zeven (7) dagen na afloop van de veiling.

Kopers kunnen hun aankopen niet van het veilingterrein verwijderen voordat hun factuur volledig betaald is.

Indien Ritchie Bros. geen duidelijk eigendomsrecht kan leveren, krijgt de koper het volledige aankoopbedrag terug.

Lees de algemene voorwaarden voor bieden

Deze informatie is slechts een samenvatting. Als u deelneemt aan een veiling, dient u de volledige algemene voorwaarden te lezen en ermee akkoord te gaan voordat u biedt (te vinden in uw veilingcatalogus en wanneer u online deelneemt aan de veiling). Lees de volledige algemene voorwaarden aandachtig door.

Convenient bidding options

In person at the auction site

Anyone can register and bid in person at our live auctions.

Bidding online in real time

Bid online at any Ritchie Bros. auction around the world.

By proxy bid

Place a proxy bid if you want to bid on two items being sold around the same time.

In a Timed Auction

Check our website, the auction brochure or your auction day listing catalog to find out if items are being sold by Timed Auction.