Registreren en online meebieden bij live veilingen van Ritchie Bros. is eenvoudig

U kunt live en in real time online bieden op veilingen van Ritchie Bros. over de hele wereld. Ons online biedsysteem werkt op zowel Windows als Mac, en is beschikbaar in meerdere talen. Maak een gratis account aan en activeer online bieden om u te registreren voor online bieden.

 1. Maak een gratis account aan

  Maak eerst een gratis online account aan Maak eerst een gratis online account aan en activeer online bieden. U kunt meerdere biedprofielen aanmaken voor hetzelfde account - bijvoorbeeld, indien u materieel koopt voor uw bedrijf en voor privégebruik, en apart gefactureerd wilt worden. Zodra uw account actief is, kunt u registreren om online te bieden. Bekijk de functies of onze online biedinterface.

 2. Registreer om online te bieden

  Klik op ‘registreer om online te bieden' in de veilingkalender en voltooi uw registratie. Geef aan welk biedaccount u gebruikt en voor welke veiling u zich wilt registreren.

 3. Account verificatie en borgstelling

  We verifieren uw account om iedereen een transparante en eerlijke veilingervaring te garanderen en fraude tegen te gaan. De verificatie duurt enkele minuten, waarna u direct klaar bent om online te bieden. Afhankelijk van uw biedingsgeschiedenis, verzoeken wij u mogelijk om een borgstelling te plaatsen, gelijk aan 25% van uw gewenste biedingslimiet. Een borgstelling per creditcard dient u minimaal 15 minuten voordat u gaat meebieden te plaatsen. Een bankoverschrijving heeft minimaal 2 werkdagen nodig om verwerkt te worden.

 4. Mis geen enkel lot – plaats een PriorityBid voorafgaand aan de veiling

  Voor de meeste items is het mogelijk om 5 dagen voor de live veiling al een PriorityBid te plaatsen. Plaats online een PriorityBid ter hoogte van het maximale bedrag dat u wenst te bieden, en wij bieden namens u het laagst benodigde bod dat nodig is om de veiling te winnen gedurende de live veiling. Uw maximale bod blijft geheim en ons systeem bied enkel wanneer u overboden wordt. Uiteraard nooit hoger dan uw maximale bod. In geval van een gelijk bod, wint het bod dat als eerste geplaatst is.

 5. Login op de veiling dag

  Log in via uw account op de dag van de veiling en klik op "bied nu". Deze button vindt u naast de veiling op onze kalender. Grotere veilingen zijn verdeeld in verschillende "rings". Kies een ring en klik op "bied nu". Wanneer u bent toegetreden tot de veiling, kunt u eventueel ook tegelijkertijd toetreden tot een andere veiling of andere ring. Accepteer onze terms & conditions en u bent helemaal klaar om mee te bieden.

 6. Luister naar de veilingmeester

  De veilingmeester opent ieder nieuw lot en vraagt om biedingen. Zet het volume aan zodat u de veilingmeester kunt horen. Wanneer niemand voldoet aan de vraagprijs van de veilingmeester, zal de vraagprijs verlaagd worden. Wanneer iemand een bod doet, verhoogt de veilingmeester de vraagprijs. Dit gaat door tot er geen biedingen meer binnenkomen. Op dat moment wint de hoogste bieder het lot.

 7. Volg de biedingen

  Op uw scherm ziet u het actuele hoogste bod en de vraagprijs van de veilingmeester. Wanneer u een bod plaatst, is dat ter hoogte van de vraagprijs van de veilingmeester. Dit gebeurt allemaal in real-time, waardoor u net zo snel kunt schakelen als een persoon die op de veilinglocatie aanwezig is.

 8. Controleer het lotnummer of de keuzegroep

  Items worden verkocht op volgorde van de lotnummers. Gelijkwaardige items worden soms verkocht in een keuzegroep (het eerste lot in deze groep wordt getoond met foto). De hoogste bieder voor de keuzegroep mag een of meerdere items binnen de groep kiezen. De koper betaald dan per item de hoogte van het winnende bod. De overgebleven items worden aangeboden aan de runner-up bieder voor dezelfde prijs, en daarna aan de overige bieders. Wanneer er dan nog items overblijven, opent de veilingmeester de veiling opnieuw voor de resterende items.

 9. Activeer de biedknop

  Het eerstvolgende lot dat verkocht wordt, verschijnt naast een checkbox in het lotselectie gedeelte aan de rechterkant van uw scherm. In het geval van een keuzegroep, worden meerdere lots getoond.

  Wanneer u een bod wilt plaatsen op een een van deze items, vink dan de checkbox aan en activeer de biedknop. Wanneer u op een keuzegroep biedt, vink dan de checkbox aan bij het item binnen de groep dat uw voorkeur geniet. Selecteer slechts 1 lot, ook als u meerdere items binnen de groep wilt kopen.

 10. Klik ‘bied hier' om een bod te plaatsen

  Wanneer u een bod wilt plaatsen, klik dan op ‘bied hier'. Het bericht "Bod geaccepteerd" verschijnt. U bod wordt direct doorgegeven aan de veilingmeester. Uw biedknop wordt direct gedeactiveerd zodat u uzelf niet perongeluk kunt overbieden. Wanneer u overboden wordt door iemand anders, verschijnt het bericht "u bent overboden – bied opnieuw".

 11. Verkocht!

  Het bieden gaat door, tot er geen nieuwe biedingen meer gedaan worden. Wanneer u de hoogste bieder bent op het moment dat de veilingmeester "Sold!" roept, verschijnt er een bericht op uw scherm waarop staat dat het lot aan u verkocht is.

 12. Betalen en ophalen van uw gewonnen items

  Na de veiling ontvangt u een factuur per mail. Wanneer de factuur volledig voldaan is, kunt u uw items ophalen op de veilinglocatie en ermee aan het werk gaan!

Meer manieren om te bieden

Bied op de veilinglocatie

Iedereen kan zich registreren en meebieden op onze live veiling.

Doe een afwezigheidsbod

Plaats vooraf een afwezigheidsbod wanneer u niet live kunt meebieden, bijvoorbeeld omdat u op 2 items wilt bieden die tegelijkertijd verkocht worden.

Bied in de termijnveiling

Bekijk onze website, brochure of veiling catalogus om te zien welke items in de termijnveiling verkocht worden.

Met onze mobiele app

Bied overal en bij elke live veiling rechtstreeks met uw mobiele apparaat. Onze app ondersteunt 5 talen - Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Vragen? Neemt contact op met de klantenservice

VS en Canada 1.800.211.3983

Europa +31.765.242.600

Midden-Oosten +971.4.812.0600

Internationaal +1.778.331.5939