Registreren en online meebieden bij live veilingen van Ritchie Bros. is eenvoudig

U kunt live en in real time online bieden op veilingen van Ritchie Bros. over de hele wereld. Ons online biedsysteem werkt op zowel Windows als Mac, en is beschikbaar in meerdere talen. Maak een gratis account aan en activeer online bieden om u te registreren voor online bieden.

 1. Maak een gratis account aan

  Maak eerst een gratis online account aan Maak eerst een gratis online account aan en activeer online bieden. U kunt meerdere biedprofielen aanmaken voor hetzelfde account - bijvoorbeeld, indien u materieel koopt voor uw bedrijf en voor privégebruik, en apart gefactureerd wilt worden. Zodra uw account actief is, kunt u registreren om online te bieden. Bekijk de functies of onze online biedinterface.

 2. Registreer om online te bieden

  Klik op ‘Registreren om online te bieden' op de veilingkalender en voltooi uw registratie. Geef aan welk biedprofiel u gebruikt (bijv. uw privéaccount) en voor welke veilingen u wilt registreren.

 3. Een borgsom betalen

  U dient mogelijk een waarborgsom te betalen. Houd uw e-mail in de gaten voor een bevestigings-e-mail en lees onze systeemvereisten.

 4. Doe mee aan de veiling op de veilingdag

  Op de veilingdag logt u in op uw account en klikt u op 'Nu bieden!' naast de veiling op de veilingkalender. Grote veilingen zijn onderverdeeld in 'ringen'. Kies een veiling en klik op 'Nu bieden!' Zodra u deelneemt aan de veiling, kunt u ook deelnemen aan een andere ring of veiling. Ga akkoord met de algemene voorwaarden voor bieden, en begin met bieden!

 5. Luister naar de veilingmeester

  De veilingmeester introduceert elk item en vraagt naar biedingen. Zet uw geluid aan zodat u hem kunt horen! Als niemand biedt, zal de veilingmeester de vraagprijs verlagen. Als er een bod geplaatst wordt, verhoogt de veilingmeester de vraagprijs. Het bieden gaat door totdat er niet meer geboden wordt.

 6. Volg het bieden

  U ziet het huidige hoogste bod en de vraagprijzen op uw computerscherm. Als u een bod doet, biedt u de actuele vraagprijs. Deze cijfers worden in real time aangepast, dus u kunt de veiling net zo goed volgen als iemand die op de veilinglocatie biedt.

 7. Bekijk het itemnummer of keuzegroep

  Items worden in volgorde van itemnummer verkocht. Soortgelijke items worden soms als een keuzegroep verkocht (het eerste item in de groep wordt weergegeven in het afbeeldingsgebied). De hoogste bieder op een keuzegroep kiest een of meerdere items tegen het winnende bod. Overgebleven items in de keuzegroep worden aan de op één na hoogste bieder aangeboden tegen dezelfde prijs, en vervolgens aan de andere bieders. Als er onverkochte items overblijven, begint de veilingmeester het biedproces opnieuw voor deze items.

 8. Activeer de biedknop

  Het volgende item dat verkocht wordt verschijnt naast een selectievakje in het itemkeuzegebied rechts van het scherm Als er een keuzegroep wordt aangeboden, worden er meerdere items vermeld.

  Als u wilt bieden op een item uit de lijst, vink dan het selectievakje aan om uw biedknop te activeren. Als u biedt op een keuzegroep, vink dan het selectievakje aan naast uw eerste keuze. Selecteer slechts één item, zelfs als u meer dan een item in de groep wilt kopen.

 9. RB preBid doet het werk voor u

  Indien u niet bij uw computer kunt blijven, kunt u een preBid plaatsen op items die nog niet te koop aangeboden zijn. Ritchie Bros. zal vervolgens namens u bieden. Met een preBid kunt u een maximumprijs voor een item instellen voordat het bieden begint. Het systeem biedt vervolgens namens u tot uw ingestelde maximum. Vind het item waarin u interesse heeft en klik op het plus-icoon in de kolom preBid om uw bod te plaatsen. U ontvangt een e-mailnotificatie over of u bod gewonnen heeft of niet.

 10. Klik op 'Hier bieden' om een bod te plaatsen

  Als u de huidige vraagprijs wilt bieden, klikt u op ‘Hier bieden'. Het bericht "Bid accepted - You're on" (Bod geaccepteerd - u doet mee) verschijnt. Uw bod wordt onmiddellijk naar de veilingmeester gestuurd, en uw biedknop wordt uitgeschakeld zodat u niet per ongeluk tegen uzelf biedt. Indien iemand een hoger bod plaatst, verschijnt het bericht "Overboden - bied opnieuw".

 11. Verkocht! Let op het bericht op het scherm

  Het bieden gaat door totdat er niet meer geboden wordt. Indien u de hoogste bieder bent als de veilingmeester "Sold!" zegt, verschijnt het bericht "Sold to you!" (Aan u verkocht!) op uw scherm.

 12. Betalen en uw aankopen ophalen

  Na de veiling ontvangt u per e-mail uw factuur. Als uw factuur volledig betaald is, kunt u uw aankopen ophalen en aan het werk zetten!

Meer manieren om te bieden

Bied op de veilinglocatie

Iedereen kan zich registreren en meebieden op onze live veiling.

Doe een afwezigheidsbod

Plaats vooraf een afwezigheidsbod wanneer u niet live kunt meebieden, bijvoorbeeld omdat u op 2 items wilt bieden die tegelijkertijd verkocht worden.

Bied in de termijnveiling

Bekijk onze website, brochure of veiling catalogus om te zien welke items in de termijnveiling verkocht worden.

Met onze mobiele app

Bied overal en bij elke live veiling rechtstreeks met uw mobiele apparaat. Onze app ondersteunt 5 talen - Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans.

Vragen? Neemt contact op met de klantenservice

VS en Canada 1.800.211.3983

Europa +31.765.242.600

Midden-Oosten +971.4.812.0600

Internationaal +1.778.331.5939

New financing calculator!

new-calculator

Check your estimated monthly financing payments as you bid online.

Learn more about our financing calculator (with video).

Online bidding system requirements

Hardware – minimumvereisten

 • Processor 1 Ghz
 • RAM 2GB (4GB oor Vista)
 • Harde schijf 40 GB (200 MB vrij)
 • Beeldscherm met resolutie van minimaal 1024x768
 • Geluidskaart (alleen vereist voor audio)
 • Internetverbinding (breedband aangeraden)

Ondersteunde browsers

 • Windowsgebruikers: huidige versie van IE, Firefox, Chrome
 • Windows XP-gebruikers: IE 8, en huidige versie van Firefox, Chrome
 • OS X- en iOS-gebruikers: huidige versie van Safari

Ondersteunde apparaten

 • Desktops, laptops en andere mobiele apparaten die ondersteuning bieden voor Adobe Flash
 • iPads en iPhones kunnen ook gebruikt worden, maar bieden geen ondersteuning voor audio.